Ιθάκη: Το σκάφος "βρήκε" σε βράχια


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης ότι η άγκυρα του Ε/Γ-Τ/Ρ “LADY C” Ν.Π. 9786 είχε ξεσύρει, στη θαλάσσια περιοχή όρμου Σχοινιού ν. Ιθάκης, με αποτέλεσμα η αριστερή πλευρά του σκάφους να έρθει σε επαφή με βραχώδες σημείο.
Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν. Λευκάδας 193, όπου εντόπισαν το “LADY C”, το οποίο κατά δήλωση του κυβερνήτη, παρουσίασε μικρή εισροή υδάτων. Λίγο αργότερα, το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Βαθέος Ιθάκης, με τους δύο επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, ενώ μετά από έλεγχο υφάλων από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε μικρό ρήγμα στο μέσο πρωραίο τμήμα, το οποίο αντιμετωπίστηκε προσωρινά και έγινε πλήρης απάντληση των υδάτων.
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ