ΕΠΟ: Τα λένε την Τετάρτη με Κλάτενμπεργκ, παραμένουν ακόμη ένα μήνα Μάριν και Φούσεκ

Από ποιον θα καλυφθεί ο μισθός για την παράταση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τη Δευτέρα (3/8) να ανανεώσει για άλλον ένα μήνα, ήτοι έως το τέλος Αυγούστου τη θητεία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χουάν Μαρίν, ούτως ώστε να ενημερώσει αναλυτικά για όλα τα ζητήματα γύρω από την ελληνική διαιτησία, το νέο αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο μισθός του γι' αυτόν τον επιπλέον μήνα θα καλυφθεί από την UEFA.

Παράλληλα, για ένα μήνα ακόμη, παρατάθηκε η θητεία του επιτετραμμένου της UEFA στην Ελλάδα, Πετρ Φούσεκ, προκειμένου να επιβλέπει τις διαδικασίες προς τις εκλογές του νέου προεδρείου της ΕΠΟ στις 9 Οκτωβρίου.

Για το θέμα της στελέχωσης της ΚΕΔ, θα υπάρξει συνάντηση την Τετάρτη (5/8) ανάμεσα στον Κλάτενμπεργκ και την ΕΠΟ, όπου ο νέος αρχιδιαιτητής θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας την επόμενη διετία.

Στην ενημέρωσή της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέφερε αναλυτικά:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρόντος του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ  Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ο διπλός αγώνα μπαράζ ανόδου/παραμονής στην Super League 1 μεταξύ ΑΟ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης θα διεξαχθεί στις 22 και 29 Αυγούστου 2020.
Απεδέχθη το αίτημα της Super League 1 για παράταση της υποβολής του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 έως τις 31 Αυγούστου 2020.
Ενέκρινε το αίτημα της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας της διαδικασίας αδειοδότησης των σωματείων της έως την 31 Αυγούστου 2020.

Από τον πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Ευάγγελο Γραμμένο έγιναν επίσης γνωστά τα παρακάτω:

Κατόπιν κοινής απόφασης των FIFA και UEFA, η θητεία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα στην Ε.Π.Ο. κ. Πετρ Φούσεκ επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020.
Σε συνέχεια των αποφάσεων της ομάδας εργασίας, η οποία είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη επιλογής του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., η συνεργασία του κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή μετάβαση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής στον πρόεδρο και τα μέλη της νέας Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.
Η θητεία των κκ Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και Λιφ Λιντμπεργκ στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας/Ε.Π.Ο. ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου 2020. Ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. ευχαρίστησε τα δύο μέλη της Κ.Ε.Δ. για την όλη εργασία τους στην Επιτροπή, την προσφορά και την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της Ελληνικής Διαιτησίας και την εκπαίδευση των Ελλήνων Διαιτητών στο διάστημα 2017 έως 2020».