Πάτρα: Ποιος είναι ο 19χρονος που έπιασε τον Σταυρό - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κώστας Κριλής

Στην Πάτρα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μεγάλος Αγιασμός στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας ενώ στις 11 ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε την τελετή αγιασμού των υδάτων στον μώλο  και έριξε τον σταυρό τη θάλασσα.

Πάτρα: Πλήθος πιστών στον Αγιασμό των υδάτων  - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος πατρινών αψήφησε τις κακές καιρικές συνθήκες και παρακολούθησε τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού ενώ περίπου 20 ήταν οι βουτηχτάδες που πήδηξαν στον Πατραϊκό για να πιάσουν το σύμβολο της Χριστιανικής Πίστης, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στους παρευρισκόμενους.

Τον Σταυρό έπιασε ο Κωνσταντίνος Κρίλης. που φοιτά στο πρώτο έτος της Σχολής Ευελπίδων και είναι πρώην πολίστας του ΝΟΠ.Μάλιστα έχει ξαναβουτήξει άλλες 4 φορές στο παρελθόν. 

111.jpg

1_1_0.jpg

3_0.jpg

17_0_0.jpg

Αμέσως μετά ο 19χρονος παρέδωσε τον σταυρό στον μητροπολίτη Πατρών, Χρυσόστομο, ο οποίος με την σειρά του τού δώρισε έναν επιστήθιο σταυρό, ενώ στους υπόλοιπους που έπεσαν στην θάλασσα, ο μητροπολίτης τους δώρισε από μία εικόνα.

dsc_9263.jpg

 

 

Συνολικά περίπου 36 ήταν οι τολμηροί που φέτος "έπεσαν" στον Μώλο για τον σταυρό. Οι κολυμβητές μετά έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Πάτρα: Οι κολυμβητές που βούτηξαν για το Σταυρό ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο - ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ