ΕΚΤΑΚΤΟ: 3 νεκροί στην έδρα της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας - Τρομοκρατική ενέργεια βλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - ΝΕΟΤΕΡΑ

Κοντά στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας

Νεότερη Ενημέρωση: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ap_19353599513012.jpg

Το Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας μεταδίδει ότι δύο εργαζόμενοι της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το Reuters, μια πηγή προσκείμενη στη FSB αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχόμενως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria μεταδίδει ότι ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

«Αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος»

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB έκανε γνωστό ότι άγνωστος άνοιξε πυρ κοντά στην έδρα της στη Μόσχα και υπάρχουν τραυματίες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Νωρίτερα ρωσικά Μέσα έκαναν λόγο για 3 νεκρούς από την επίθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος.

Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφερε το διεθνές πρακτορείο, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

Νεότερη Ενημέρωση: Νέοι πυροβολισμοί ακούγoνται στο κέντρο της Μόσχας κοντά στην έδρα της FSB, μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters.

Ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, αναφέρει η ίδια πηγή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αστυνομία επέκτεινε την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

fhdfhd2.jpg

Νεότερη Ενημέρωση: Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο της Μόσχας, στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB (πρώην KGB) στην περιοχή Λιουμπιάνκα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροροφίες, υπάρχουν τρεις νεκροί από την επίθεση.

 

Το Reuters αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του κτιρίου ενώ η ρωσική εφημερίδα Izvestia μεταδίδει ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στην έδρα της FSB.

Νεότερη Ενημέρωση: Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στον χώρο υποδοχής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB.

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia.

fhdfhd1.jpg

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ένας από αυτούς είναι αστυνομικός. Στο διαδίκτυο έχουν ανέβει οι πρώτες εικόνες από το σημείο και είναι σοκαριστικές. Μάλιστα, υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που ο ένοπλος ανοίγει πυρ και ακούγονται οι πυροβολισμοί.

Πρώτη Ενημέρωση: Συναγερμός έχει σημάνει στη Μόσχα έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε κοντά στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, όπως αναφέρει το rt, το οποίο κάνει λόγο για τουλάχιστον έναν τραυματία.

Αναφορές σε άλλα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. 

Πηγή: newsbeast.gr, kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ