Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις ΝΕΟΤΕΡΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ 09.15:Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στο Λουτράκι.  συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες, 24 οχήματα.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να συνδράμουν και τα εναέρια μέσα καθώς επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το βουνό ενώ δεν απειλούνται σπίτια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρακίου- Περαχώρας όπως μας πληροφορεί το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο κάνει λόγο για «μεγάλη έκταση» καθώς και για αναζωπυρώσεις. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο αλλά κατοικημένες περιοχές δεν απειλούνται.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει συγκριτικά με τις απογευματινές και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου και αυτό είναι μια ευνοϊκή συνθήκη.

Στην περιοχή επιχειρούν 119 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, ένα μηχάνημα έργου του Στρατού και τέσσερις υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Νωρίτερα για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής εκκενώθηκαν, πριν από λίγο, το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα, ενώ εντολή για άλλες εκκενώσεις δεν έχει δοθεί.

Η πόλη είχε γεμίσει ασφυκτικά με καπνό

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε κάτοικος της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε κοντά στα τελευταία σπίτια του Λουτρακίου και  η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη απο καπνό και στάχτη ήταν απονικτική.

Διαβάστε επίσης