Formula-E: H τεχνολογία E-Tense «έστεψε» πρωταθλήτρια την DS

Στο τέλος της πιο ανταγωνιστικής σεζόν 2018/2019, η DS E-TENSE FE19 στα χέρια του Jean-Eric Vergne και η Ομάδα DS TECHEETAH, ήταν οι νικητές, κατακτώντας τους τίτλους Οδηγών και Κατασκευαστών της Formula E!

Η φετινή σεζόν της Formula E ήταν ξεχωριστή, αφού πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εξέλιξη με την παρουσίαση της νέας γενιά μονοθεσίων που εκτός από ταχύτερα, είναι και πιο αποδοτικά. Η DS Automobiles, η μοναδική Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στο Πρωτάθλημα, ξεκίνησε με απόλυτη επιτυχία τη συνεργασία της με την TECHEETAH και η DS Performance δημιούργησε ένα νέο 100% ηλεκτρικό μονοθέσιο, την DS E-TENSE FE19.


Σε 13 αγώνες, 13 E-Prix, η DS E-TENSE FE19 βρέθηκε στο βάθρο των νικητών 7 φορές, με τις 3 από αυτές να είναι στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Συγκεκριμένα, στα E-Prix της Κίνας, του Μονακό και της Ελβετίας, η πρώτη θέση ήταν αυτή που έκρινε τον τίτλο για τους οδηγούς, με την τυπική απονομή να γίνεται στον αγώνα της Νέας Υόρκης. Ένα μήνα νωρίτερα, ο Jean-Eric Vergne είχε κατακτήσει το ειδικό έπαθλο, ως ο καλύτερος οδηγός στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις του Πρωταθλήματος. Η DS Automobiles είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που συμμετέχει στο θεσμό και έχει κάνει από τουλάχιστον μια νίκη σε κάθε σεζόν της Formula E. Η DS TECHEETAH και ο Jean-Éric Vergne τερμάτισαν τη σεζόν με την καλύτερη αναλογία νικών ανά συμμετοχές, τόσο σε επίπεδο ομάδων, όσο και σε επίπεδο οδηγών. Στην τελική κατάταξη, η DS E-TENSE FE19 τερμάτισε μπροστά από τα Audi e-tron FE05, BMW iFE 18, Jaguar I-TYPE 3 και Nissan IM01. Σχεδιασμένη σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς της Formula E, η DS E-TENSE FE19 έχει ηλεκτροκινητήρα 250kW εξελιγμένο από την DS Performance, ο οποίος συνδυάζεται με μπαταρία 52kWh. 

Η εξειδίκευση από την εμπλοκή στη Formula E, έχει ήδη περάσει στα επιβατικά αυτοκίνητα. Με τα DS 3 CROSSBACK E-TENSE και DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4, η DS Automobiles γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει ένα 100% ηλεκτρικό premium B-SUV μοντέλο, καθώς και στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, ένα 300 ίππων plug-in υβριδικό τετρακίνητο C-SUV premium μοντέλο που μπορεί να διανύσει έως και 58 χιλιόμετρα μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενώ εμφανίζει μέση κατανάλωση (κατά WLTP) μόλις 1,4 lt/100 km. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως από το 2025, κάθε νέο μοντέλο της DS Automobiles θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο.

Διαβάστε επίσης