Μέσι: «Όλα έγιναν για να νικήσει η Βραζιλία»

Δεν συνηθίζει να μιλά στα ΜΜΕ, ούτε να κατηγορεί παίκτες και ομάδες. 

Ο Λιονέλ Μέσι, όμως, ξέσπασε με αφορμή την αποβολή του στον χθεσινοβραδινό «μικρό τελικό» με την Χιλή, όπου η Αργεντινή επιβλήθηκε με 2-1 και πήρε την τρίτη θέση στο Copa America.

Μετά τον αγώνα με την «ρόχα», ο σταρ της Μπαρτσελόνα μίλησε στους δημοσιογράφους και απέδωσε τις ευθύνες εκεί που ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχουν: «Δεν γίναμε μέρος αυτής της διαφθοράς. Ολα έγιναν για να νικήσει η Βραζιλία. Δεν μας σεβάσθηκαν. Οι διαιτητές δεν μας άφησαν να πάμε στον τελικό. Ελπίζουμε το VAR να χρησιμοποιηθεί για το Περού».

Άπαντες στην «αλμπισελέστε» έχουν τρομερά παράπονα από τη διαιτησία στη διάρκεια του τουρνουά και συγκεκριμένα για την μη εφαρμογή των κανονισμών στον ημιτελικό με την «σελεσάο».

Το ίδιο συνέβη και χθες το βράδυ στο Σάο Πάουλο, μετά την απόφαση του Παραγουανού ρέφερι, Ντε Βιβάρ, να αποβάλλει τον Μέσι στο 37ο λεπτό για μία αψιμαχία που είχε με τον Μεδέλ. Τo VAR δεν χρησιμοποιήθηκε για να «αποδοθεί δικαιοσύνη», γεγονός που εξόργισε τον αρχηγό της ομάδας, αλλά και όλους μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ήταν μόλις η μόλις δεύτερη φορά που ο Μέσι δέχεται την κόκκινη κάρτα στην καριέρα του σε επίσημο ματς. Η πρώτη ήταν στις 17 Αυγούστου του 2005, όταν ο αναπληρωματικός τότε, Μέσι, πήρε την θέση του Λισάντρο Λόπες στο ματς με την Ουγγαρία κι έμεινε στον αγωνιστικό χώρο ακριβώς 43 δευτερόλεπτα (χτύπησε με τον αγκώνα στο λαιμό έναν αντίπαλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Ο τετράκις κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» πρόσθεσε: «Μάλλον σήμερα (Σάββατο) πλήρωσα τον λογαριασμό», και συνέχισε: «Με μία κόκκινη κάρτα, όλα ρυθμίζονται. Πάντα λέω την αλήθεια, πάντοτε είμαι έντιμος. Εκτιμώ, πως η κόκκινη κάρτα, οφείλεται σε όλα είπα».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, ο Μέσι αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να παραλάβει το μετάλλιο του.