Μητσοτάκης: Στις 26 ψηφίζουμε και στις 27 γυρίζουμε σελίδα - Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων - ΒΙΝΤΕΟ

"Πολίτες της Θεσσαλονίκης, Περήφανοι Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη σήμερα μίλησε, η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε όλες και όλοι μαζί τη δική μας ξεχωριστή ιστορία", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

"Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω με ευθύνη, αλήθεια, με δουλειά, με αποτέλεσμα για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες" είπε και συνέχισε: "Κλείνω εδώ στη Θεσσαλονίκη μια μακρά πορεία που κράτησε κάτι παραπάνω από 3 χρόνια. Πήγα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Συνάντησα χιλιάδες Έλληνες. Είδα στα μάτια τους την απογοήτευση για τα χρόνια που χάθηκαν στην κρίση. Είδα και την αποφασιστικότητα να στηρίξουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια. Πρώτα απ'όλα ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία . Είναι για να έχετε ένα μέλλον καλύτερο".

Όπως πρόσθεσε: "Ξέρω ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να περνάει η ζωή μπροστά τους και να νιώθουν αμέτοχοι. Ξέρω πως νιώθουν ότι μπορούν να πάρουν ξανά τα πράγματα στα χέρια τους. Αυτό το οδοιπορικό στα σπλάχνα της Ελλάδας, αυτή η πορεία με τον λαό με έκανε πιο δυνατό, πιο σίγουρο για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε. Η Θεσσαλονίκη είναι η Ελλάδα, η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Η Ιστορία αυτού του τόπου μας θυμίζει ότι το έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και όταν η ελληνική σημαία κυματίζει πιο ψηλά από τα κομματικά λάβαρα. Αυτό κάνουμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνουμε. Η χώρα σήμερα ζητεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή γι' αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι ΝΔ. Είναι ώρα ευθύνης. Η ΝΔ ενώνει τις δυνάμεις της με μπροστάρη πάντα τη νεολαία. Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων . Η σημερινή ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη. Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί ιστορία".

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε: "Αδέρφια μου Μακεδόνες, έχω ως Κρητικός το δικαίωμα να σας προσφωνώ έτσι γιατί έχουν ενωθεί με το αίμα κοινών αγώνων. Ο παππούς μου Κυριάκος ίδρυσε σώμα κρητικών εθελοντών και πολέμησε στη Σιάτιστα. Νιώθω και εγώ Μακεδόνας όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Έλληνες μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες. Είπε ναι εκεί που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είπαν όχι. Πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι. Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου.

Εξήγγειλα μεγάλη καμπάνια για την προβολή της Μακεδονίας μας, της πραγματικής Μακεδονίας παντού στον κόσμο. Θα συνεργαστούμε με τον νυν και επόμενο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα. Θα προωθήσουμε δέσμη μέτρων που θα θωρακίζουν τα προϊόντα μας. Κρατώ πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στον δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων".

Τόνισε επιπλέον ότι: "Θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας γιατί σύνορα υπάρχουν και δεν είναι μια γραμμή στον χάρτη. Η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διασφάλισε τα εθνικά συμφέροντα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές από το 1974 και μετά με αλήθειες και με ρεαλισμό. Οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις. Με νέες καλοπληρωμένες δουλειές. Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες, από τη βία των μολότοφ. Η ασφάλεια δικαίωμα όλων και πρώτα από όλα των παιδιών που πρέπει να σπουδάζουν χωρίς κουκουλοφόρους στα πανεπιστήμια. Γι' αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο. Μίλησα για ένα κράτος δικαίου. Για μια κοινωνία με αλληλεγγύη" και συμπλήρωσε:

"Ύστερα από 4 χρόνια οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το δρόμο που θέλουν για τη χώρα. Η ψήφος είναι βαριά όπως βαριά είναι και η ευθύνη κάθε ψηφοφόρου ξεχωριστά. Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή τον διχασμό; Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Γι'αυτό δεν έχουν θέση χαμένες ή χαλαρές ψήφοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα ή ίσες αποστάσεις. Ή με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες. Μόνο η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερους μισθούς και αυξήσεις στις συντάξεις. Θα πολεμήσουμε τη φτωχοποίηση με κάθε τρόπο. Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους σε μόνιμη βάση. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Θα διατηρήσουμε το αφορολόγητο εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε αμέσως τη μείωση που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ" είπε και σχολιάζοντας το γεγονός ότι κατεβλήθησαν οι συντάξεις του Ιουνίου σήμερα, επεσήμανε: "Είδα ότι με υπουργική απόφαση δόθηκαν οι συντάξεις του Ιουνίου σήμερα. Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι συνταξιούχοι θα στείλουν τον λογαριασμό στο Μαξίμου" ενώ για τις γεννήσεις είπε: "Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού με κυβέρνηση της ΝΔ. Και απαντάμε και στο δημογραφικό. 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας. Η ΝΔ έχει ένα έτοιμο κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Η ΝΔ οργάνωσε ειδική ημερίδα για τις υποδομές στην οποία η Β. Ελλάδα είχε τη δική της θέση. Η σύνδεση όλων των πόλεων της Μακεδονίας με την Εγνατία. Θα δουλέψουμε με την περιφέρεια. Η Θεσσαλονίκη να ξαναγίνει κέντρο παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού.

Το αύριο της χώρας αρχίζει τώρα. Ξημερώνει την Κυριακή. Είναι στο χέρι μας. Μέχρι και σήμερα οι αντίπαλοί μας, μας λένε με το τρόπο τους "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίζουμε με όλους. Αυτό είναι το θετικό μου μήνυμα. Στις 26 ψηφίζουμε, στις 27 γυρίζουμε σελίδα. Και αυτή την καινούργια σελίδα της Ελλάδος πρέπει να τη γράψουμε όλοι μαζί".

Και σημείωσε: "Καλώ σε συμπαράταξη και όλους τους παλιούς φίλους της ΝΔ. Σας καλώ να γυρίσετε στο σπίτι σας, τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα. Μαζί σε αυτή τη συμπόρευση καλώ και φίλους από άλλα κόμματα. Βρεθήκαμε μαζί στο κοινό μετερίζι απέναντι στο λαϊκισμό. Ελάτε μαζί σε αυτή την μάχη απέναντι στον αυταρχισμό. Με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες μας ενώνουν ορισμένα πράγματα. Στρέφομαι και στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. έχουν πρώτη θέση δίπλα μας στην προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα μια καλύτερη ζωή.

Μέχρι την Κυριακή δεν χωράει κανείς εφησυχασμός. το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης να φτάσει παντού. Καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση. Τώρα είναι η ώρα. Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής θα φέρει καθαρή λύση".Και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: "Σας καλώ να προχωρήσουμε ενωμένοι για μια καλύτερη εποχή. Στείλτε το μήνυμα παντού. Έρχεται η νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Η αλλαγή θα έρθει μόνο με νίκη της ΝΔ. Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων".