Φεστιβάλ Καννών: Παρατεταμένο χειροκρότημα για τη νέα δημιουργία του Ταραντίνο

Μάργκοτ Ρόμπι, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ και Κουέντιν Ταραντίνο εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας δημιουργίας του σκηνοθέτη «Once Upon A Time... In Hollywood», μερικές ώρες προτού η ταινία εισπράξει το παρατεταμένο χειροκρότημα των όρθιων θεατών.

Οι συντελεστές της ταινίας φορούσαν μαύρα κοστούμια, φέρνοντας στο νου τους ήρωες της ταινίας «Reservoir Dogs» (1992).

Η πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών συνέπεσε με την 25η επέτειο από τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε το θρυλικό «Pupl Fiction».

Ο Ταραντίνο έχει ζητήσει από όσους γράψουν κριτικές να αποφύγουν να δώσουν λεπτομέρειες για την εξέλιξη της πλοκής, ενώ σύμφωνα με την Telegraph, η ταινία περιέχει την πιο σοκαριστική σκηνή στην καριέρα του σκηνοθέτη.

Το «Once Upon A Time... In Hollywood» εκτυλίσσεται το 1969, όταν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μπραντ Πιτ προσπαθούν να επιβιώσουν στον αμερικανικό κινηματογραφικό χώρο, ενώ γνωρίζουν τη Σάρον Τέιτ (Μάργκοτ Ρόμπι) που έπεσε νεκρή από την οικογένεια Μάνσον.

Τελικά, έστω και την τελευταία στιγμή, η ταινία συμμετέχει και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, με τον Ταραντίνο να διεκδικεί έναν ακόμη Χρυσό Φοίνικα, μετά το κινηματογραφικό του έπος «Pulp Fiction».

Η νέα δημιουργία του Κουέντιν Ταραντίνο, στην οποία εμφανίζεται ο Αλ Πατσίνο, αλλά και ο αδικοχαμένος Λουκ Πέρι,  βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Αυγούστου.

Ενθουσιώδη είναι τα σχόλια υποδοχής των κριτικών που κάνουν λόγο για «ένα νέο Pulp Fiction», για την «ταινία που ο Ταραντίνο γεννήθηκε για να σκηνοθετήσει», καθώς και για το πόσο έντονη είναι η επιρροή των δολοφονιών του Μάνσον στον 6χρονο τότε Κουέντιν στο Λος Άντζελες του 1969.

ναφτεμπορικι