Νικόλαος Γαλάνης: Ο Πατρινός Δάσκαλος που εισήγαγε τον Κινηματογράφο στη διδασκαλία - Βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards

την περασμένη Παρασκευή

Στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου τα Education Leaders Awards 2019. 

Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης. Την Τελετή Απονομής παρουσίασε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός Παιδείας.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ο Πατρινός δάσκαλος Νικόλαος Γαλάνης, γνωστός για τις συγκλονιστικές κινηματογραφικές ιστορίες που κάθε χρόνο δημιουργεί με τους μαθητές του.

60986801_2503088919715299_2483819594897162240_o.jpg

Τα σημαντικά εκπαιδευτικά βραβεία Education Leaders Awards 2019 επέλεξαν να τιμήσουν τον διακεκριμένο εκπαιδευτικό για την ιδέα του να χρησιμοποιήσει τον κινηματογράφο στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα ως μία εναλλακτική και καινοτόμα μέθοδο διδασκαλίας μέσα στην τάξη. Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της διανόησης, δημοσιογράφους και εκπαιδευτικούς ξεχώρισε τον κ. Γαλάνη για τη μοντέρνα προσέγγιση στη διδασκαλία του και την προσπάθειά του να βρει εναλλακτικούς και πιο ενδιαφέροντες τρόπους προς όφελος των μαθητών, τιμώντας τον με το βραβείο GOLD στην κατηγορία «Καινοτομία στη διδασκαλία».

Ο Πατρινός εκπαιδευτικός έχει δημιουργήσει με τους μαθητές του ταινίες μικρού μήκους και κινηματογραφικά σποτ που ακουμπούν ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό ζήτημα («SOSίβιο»), το Κυπριακό («Όλα αυτά που μας ενώνουν), τον σχολικό εκφοβισμό («Πρώτο τρένο»), ενώ έγινε viral στο διαδίκτυο πριν λίγους μήνες με το συγκλονιστικό σποτ για τα τροχαία ατυχήματα με τίτλο «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω».

 

 

 

Διαβάστε επίσης