Προκριματικά Euro 2020: Νίκησε στο ντέρμπι με γκολ στο φινάλε η Γερμανία, 3-2 την Ολλανδία

Η Γερμανία αναδείχθηκε νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι του 3ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020, καθώς τα «πάντσερ» επικράτησαν την Κυριακή με 3-2 της Ολλανδίας στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ.

Η ομάδα του Κούμαν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο (ιδιαίτερα στην επανάληψη), αλλά στο φινάλε το συγκρότημα του Λεβ πανηγύρισε το «τρίποντο», χάρη σε γκολ του Σουλτς στο 90΄.

Οι Γερμανοί πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο 45λεπτο, αλλά οι «οράνιε» απάντησαν με ισάριθμα στο δεύτερο ημίχρονο και «καρδιοχτύπησαν» τους αντιπάλους τους, οι οποίοι πάντως κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο τέλος.

Επαγγελματική νίκη με Αζάρ για τους Βέλγους στην Κύπρο

Από εκεί και πέρα, με «σβηστές τις μηχανές» το Βέλγιο έκανε το «2 στα 2» στον 9ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2020, καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Κύπρου στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας

Αυτό το παιχνίδι ήταν ξεχωριστό για το μεγάλο αστέρι των «κόκκινων διαβόλων», τον Εντέν Αζάρ, καθώς στην 100ή συμμετοχή του με το εθνόσημο άνοιξε το σκορ στο 10΄, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα από δική του ασίστ ο Μπατσουαγί έκανε το 2-0 (13ο γκολ του σέντερ φορ της Κρίσταλ Πάλας).

Το γκολ αυτό ήταν το 30ό με τη φανέλα της εθνικής Βελγίου για τον άσο της Τσέλσι, ο οποίος έγινε ο τέταρτος σκόρερ στα χρονικά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την περασμένη Πέμπτη με τη Ρωσία.

Τέλος το «2 στα 2» στο ξεκίνημα των προκριματικών έκαναν Πολωνία και Βόρεια Ιρλανδία με τις εντός έδρας νίκες που πέτυχαν επί των Λετονία (2-0) και Λευκορωσίας (2-1) αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης