Ταϊλάνδη: Καταζητείται 42χρονος Έλληνας για τη δολοφονία της συζύγου του

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Ταϊλάνδης «The Taiger», η αστυνομία του Πουκέτ αναζητεί τον Έλληνα Δημήτρη Χαϊρόπουλο ως ύποπτο για τη δολοφονία της 43χρονης συζύγου του Niramon 'Bea' Aewkaew στο Πουκέτ τον Φεβρουάριο.

Η αστυνομία έχει ήδη  εκδώσει διεθνές ένταλμα μέσω Ιντερπόλ, ώστε να εντοπίσει και να συλλάβει τον 42χρονο Δημήτρη Χαϊρόπουλο, που φέρεται ως ύποπτος για τη δολοφονία.

Ο 42χρονος καταγράφηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ να επιβιβάζεται σε πτήση προς το Ντουμπάι μερικές ώρες μετά την τελευταία εμφάνισή του με την αισθητικό. Πέταξε με την πτήση EK0379 για Ντουμπάι, αναχωρώντας από το Πουκέτ στις 02.00 τα ξημερώματα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι έφτασε στο Ντουμπάι την ίδια ημέρα.

«Αν επιστρέψει στην Ταϊλάνδη θα συλληφθεί», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Col Sen Kwannimit.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα στο Cherng Talay επιβεβαίωσε ότι ο Έλληνας  έφυγε από το δωμάτιο που νοίκιαζε στο Bang Tao, όπου βρέθηκε η σορός της Bea το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Στις ημέρες που προηγήθηκαν της δολοφονίας της, η οικογένειά της προσπαθούσε απεγνωσμένα να επικοινωνήσει μαζί της.

Ο ιδιοκτήτης του δωματίου είπε στην οικογένειά της ότι ο κλιματισμός στο δωμάτιο λειτουργούσε, αλλά όταν χτύπησε την πόρτα δεν υπήρξε καμία απάντηση. Όταν ο ιδιοκτήτης άνοιξε την πόρτα με τα κλειδιά ασφαλείας ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία και την οικογένεια ότι η Bea βρέθηκε στο κρεβάτι με ένα μαύρο πανί μέσα στο στόμα της και με δεμένα τα χέρια και τα πόδια της .

Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν το ζευγάρι να μπαίνει στο δωμάτιο το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Bea θεάθηκε ζωντανή.

Μία από τις αδελφές της, ήρθε σε επαφή στις 15 Φεβρουαρίου με έναν από τους συνεργάτες της Bea προσπαθώντας να την εντοπίσει. Ούτε οι οι άλλες αδελφές, συγγενείς ή φίλοι της Bea μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί της. Η Bea μόλις είχε μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι και κανείς δεν ήξερε πού ζούσε.

Κάμερα ασφαλείας δείχνει ότι το ζευγάρι εγκαταλείπει το δωμάτιο το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου, την τελευταία φορά που η Bea εθεάθη ζωντανή.

Ο Δημήτριος Χαϊρόπουλος, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ασφάλεια σε ένα νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα. Έχει ήδη μια κόρη που την απέκτησε με κάποια Ελληνίδα.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης του και του γάμου του με την αισθητικό, λέγεται ότι «έλεγχε» και «ζήλευε» τα μέλη της οικογένειάς της και την ίδια. Ένας στενός οικογενειακός φίλος είπε στην  εφημερίδα «The Thaiger» ότι η οικογένεια είχε ανησυχίες για την ασφάλεια της Bea και ένιωθαν «άβολα» με τη συνεχιζόμενη σχέση και τον γάμο της με τον Dim.

«Προσπαθήσαμε να τον βάλουμε μέσα στην οικογένειά μας, αλλά δεν ήταν εύκολο. Ήταν απόμακρος και φαινόταν πολύ κτητικός με την Bea», είπε ένα από τα στενά μέλη της οικογένειας.

«Απειλούσε να την σκοτώσει αν τον άφηνε ποτέ και η Άι, μία από τις αδελφές της, πήγε μαζί με τη Bea για να καταθέσει μια αναφορά στην αστυνομία σχετική με τις απειλές που δεχόταν, στο αστυνομικό τμήμα Cherng Talay.»

Αυτή η αναφορά έγινε στην αστυνομία το 2016. Ένα χρόνο αργότερα το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι έκλεψε επίσης το τηλέφωνο της Bea προτού κατευθυνθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ το βράδυ της δολοφονίας. Ο φερόμενος δολοφόνος της Bea πιστεύεται από την αστυνομία του Πουκέτ ότι έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.

Προς το παρόν η ελληνική πρεσβεία δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση.

http://zougla.gr

Διαβάστε επίσης