Η Μεσολογγίτισσα συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη την Τετάρτη στην Πάτρα

Ο Σύλλογος Γυναικών και η Λέσχη Ανάγνωσης "Η ομάδα", οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Παπαχρίστου - Γωνιά του βιβλίου συνδιοργανώνουν μία συνάντηση γνωριμίας με τη Μεσολογγίτισσα συγγραφέα Γιώτα Γουβέλη και το νέο της βιβλίο με τίτλο «Το δάκρυ της Μάντισσας».

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο χώρο του Συλλόγου στον Άγιο Βασίλειο Πατρών (απέναντι από τον Ιερό ναό της Αγίας Κυριακής).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συντονίστρια της Λέσχης ανάγνωσης Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου και η ίδια η συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τασία Μπιρλή.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας "Ταξιδευτές της πρόζας".

Σύμφωνα με το στόρι, η Άννα, μια νεαρή δασκάλα, διορίζεται σε ένα ορεινό χωριό της Ρούμελης στα μέσα του 19ου αιώνα. Εκεί έμελλε να συναντήσει το πεπρωμένο της… Η Γιώτα Γουβέλη αφηγείται με αριστοτεχνικό τρόπο μια θρυλική υπόθεση πάθους και φονικού, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Από τα ωραιότερα μυθιστορήματα εποχής που γράφτηκαν πρόσφατα το «Δάκρυ Της Μάντισσας» της Γιώτας Γουβέλη θα κάνει και τα δικά μας να κυλήσουν...- Έλλη Δέδε, Στον αστερισμό του βιβλίου.

Πρόκειται για το καλύτερο βιβλίο της συγγραφέα που έχω διαβάσει έως τώρα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τη γραφή της και τα βιβλία με δυνατή πλοκή που διαδραματίζονται σε παλαιότερες ιστορικές περιόδους. - Ελίζα Νάστου, bookcity.

Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας, ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η Μουσική του Κόσμου (2010), Το Σκίτσο (2011), Το Κεντρί της Πεταλούδας (2013), Το Μαγεμένο Ποτάμι (2014), Η Πρώτη Κυρία (2015), Η Νύφη της Μασσαλίας (2016) και Ματωμένα Εντελβάις (2017). facebook.com/giota.gouveli twitter.com/GiotaGouveli.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ