Πάτρα: Εκδήλωση μνήμης για την Κυπριακή τραγωδία, από την ΕΣΗΕΠΗΝ & τον Σύνδεσμο "Αχαιών Ακτή"

Ξεχωριστή αναμένεται η ιστορικού περιεχομένου εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και ο Σύνδεσμος Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή» την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στις 19.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι (είσοδος έναντι Πειραικής Πατραικής).

Θα είναι μία εκδήλωση μνήμης για την Κυπριακή τραγωδία όπου θα τιμηθούν οι Αχαιοί πεσόντες, αγνοούμενοι και πολεμιστές κατά τα γεγονότα της Τουρκικής εισβολής το μαρτυρικό καλοκαίρι του 1974. Δυστυχώς έκτοτε το βόρειο τμήμα του νησιού παραμένει στην κατοχή της Τουρκίας όπου και δημιουργήθηκε το λεγόμενο ψευδοκράτος.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, ο Κυριάκος Κορτέσης, Πρόεδρος Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν και ο Αναστάσιος Στασής, Πρόεδρος Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ».

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση Μνήμης για την Κυπριακή Τραγωδία θα κάνει ο βετεράνος δημοσιογράφος Θανάσης Μπαμπανέβας, Πρόεδρος του ΤΕΑΣ, με θέμα «Το χρονικό της τουρκικής εισβολής στο μαρτυρικό νησί, το 1974».

Παρέμβαση-μαρτυρία από τον Γιώργο Βουρλιόγκα, Αντιπρόεδρο Συλλόγου Πολεμιστών Κύπρου 1974, Νομού Αχαΐας.

Παρουσίαση-συντονισμός εκδήλωσης: Κώστας Θεοδωρόπουλος Δημοσιογράφος, Γενικός Γραμματέας ΤΕΑΣ της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.

Υποδοχή – Απονομές: Γιώργος Καρβουνιάρης Δημοσιογράφος,

Γενικός Γραμματέας Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ