Παρουσίαση του Σεμιναρίου Σωματικού Θεάτρου με τον Σπύρο Κουβαρά

ΠΑΤΡΑ

Ο Σπύρος Κουβαράς και οι μαθητές του παρουσιάζουν τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά στα πλαίσια του εργαστηρίου σωματικού θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Act.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/6 στις 18.00 στο θέατρο Act.

Είσοδος ελεύθερη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ / ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ

 

Ο Σπύρος Κουβαράς είναι χορογράφος, χορευτής και    performer με βάση του την Αθήνα και το Παρίσι. Σπούδασε GraphicDesign και Ιστορία της Τέχνης στο Κολλέγιο ΑΚΤΟ στην Αθήνα, σύγχρονο χορό και χορογραφία-performance στο Centre National de la Danse στο Παρίσι και στο στούντιο Ménagerie de Verre και αποφοίτησε με άριστα απο την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Σωματικού Θεάτρου του Παρισιού - Académie Européenne de Théâtre Corporel de Paris - École Magenia, με εξιδίκευση στην Μέθοδο Grotowski.  Εγκατεστημένος απο το 2004 έως το 2015 στο Παρίσι, ιδρύει τον Μάιο του 2008 την Compagnie Synthesis 748 και αναπτύσσει ένα προσωπικό χορογραφικό και κινητικό λεξιλόγιο που αποκλίνει απο τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού. Η χορογραφική πρακτική του Σπύρου Κουβαρά εξετάζει την σχέση σώματος, ήχου και εικόνας, ανθρώπινου υποκειμένου και εικαστικού αντικειμένου και οι παραστάσεις του συχνά παίρνουν μια υβριδική μορφή σαν χορογραφημένα installations.

 

Η Synthesis 748, με την υποστήριξη του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού στο Παρίσι, διαγράφει απο το 2008 διεθνή πορεία με δημοσιεύσεις έργων της σε σημαντικές βιβλιογραφικές εκδόσεις και καταλόγους σύγχρονης τέχνης. Πλέον βάση της ομάδας είναι η Αθήνα και η Synthesis 748 επιχορηγείται απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Τα έργα του Σπύρου Κουβαρά, «L’isolement dans un espace infini», «Youcannotentertwicethesameriver», «Nova Aetas», «OPUSI # temporality», «Ανάσκαμμα # 1: Άτιτλο (Μνήμη)»,  «10^ -22 sec», «3 mountainsnottoclimb», «Aequam»και « Έρημη Χώρα-ΜΕΤΑ »,έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και σημαντικά φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Βέλγιο, Ιταλία,Ελβετία, Αργεντινή και Κολομβία.

 

Η ομάδα Synthesis 748 χαίρει επίσης υποστήριξης για τα ερευνητικά projects και τις παραγωγές της απο το Διεθνές Δίκτυο Σύγχρονων Καλλιτεχνών, Pépinières Européennes, το Centre National de la Danse στο Παρίσι, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και την γκαλερί OwlArtSpace στην Αθήνα, έχοντας μεταξύ άλλων και συνεργασία με το art@CMS - πρόγραμμα του πειράματος CERN στα γαλλοελβετικά σύνορα.

 

Στα πλαίσια της γενικότερης έρευνας του γύρω απο την σχέση σύγχρονου χορού και εικαστικών τεχνών, ο Σπύρος Κουβαράς διοργανώνει και παραδίδει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το masterclassΣεμινάριο Χορογραφικής Σύνθεσης: Choreographic  Installations, το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού, χορογράφους και σύγχρονους χορευτές. Διδάσκει επίσης και διοργανώνει σεμινάρια σύγχρονης χορογραφίας-performance, κίνησης για ηθοποιούς και σωματικού θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αρχή της Νέλλης Καρρά στην Αθήνα, στο Cumana Dance και στοNewYorkActingStudio.