Πάτρα: Με επιτυχία το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Δημοτικών Σχολείων - ΦΩΤΟ

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών των Δημοτικών ΣχολείωνΠ.Ε. Αχαΐας με την συμμετοχή του 11ου, 21ου, 32ου, 35ου και 65ου Δ.Σ. Πατρών, των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ και του Χορευτικού του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.Τα παραπάνω σχολεία συγκροτούν ένα δίκτυο που σκοπό έχει τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούνται κάθε χρόνο στα σχολεία.

Οι μικροί μαθητές χόρεψαν με ενθουσιασμό δημοτικούς χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας (Θράκη, Κρήτη, Επτάνησα, Θεσσαλία, Ήπειρο κ.α.) που τους δίδαξαν με μεράκι οι δάσκαλοι Φυσικής Αγωγής των σχολείων τους.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Αχαΐαςκαι έλαβε χώρα στο ΠΕΑΚ κλειστό στάδιο Κουκούλι την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018. Το γενικό συντονισμό είχε το 65ο Δ.Σ. Πατρών ενώ την παρουσίαση έκανε η κ. Β. Καλαντζή, υποδιευθύντρια του 35ου Δ.Σ. Πατρών.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιαςΕκπ/σης Δυτικής Ελλάδας κ. Θ. Μπαρής, η υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Αχαΐας κ. Β. Μαντζουράτου και ο δάσκαλος Φ.Α. του 65ου Δ.Σ. κ. Βαγ. Χαχόπουλος.

dsc_0055.jpg

dsc_0075.jpg

dsc_0185.jpg

dsc_0233.jpg

dsc_0325.jpg

 

Διαβάστε επίσης