Πάτρα: Βιβλία και προβολή ταινίας στις "Γέφυρες" σήμερα Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σήμερα στο καφέ Γέφυρες σε συνεργασία με το Πίξελbooks, από τις 17.00 έως τις 20.00, θα υπάρξει έκθεση και πώληση βιβλίων γυναικών συγγραφέων και βιβλίων που αφορούν στο φεμινιστικό κίνημα.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 20.30 θα προβληθεί η ταινία  Violette του Martin Provost. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Martin Provostμε την εξαιρετική ταινία του ρίχνει φως στην ζωή της Γαλλίδας μυθιστοριογράφου Violette Leduc, μέσα από την σχέση της με την μητέρα της, τον σύζυγό της, την Σιμόν ντε Μποβουάρ, τη γραφή της και τις δυσκολίες, που πέρασε μέχρι να αναγνωριστεί ως πρωτοπόρος συγγραφέας της λεσβιακής λογοτεχνίας. 

Δύο υπέροχες γυναικείες φιγούρες στο κοινό τους ταξίδι προς την ηθική απελευθέρωση και την πνευματική χειραφέτηση, μέσα από δύο εξίσου εξαιρετικές υποκριτικές ερμηνείες των Emmanuelle Devos και Sandrine Kiberlain.

Η προβολή είναι συν-διοργάνωση του "γυμνού οφθαλμού" και του καφέ Γέφυρες με την συμπαράσταση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.
Είσοδος ελεύθερη 
 

Διαβάστε επίσης