Ο συνεργάτης του Καζάκου στην παραγωγή για την οποία "άδειασε'"την Πάτρα, χρήστηκε άτυπος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ! Ποιοί κάνουν κουμάντο στο θέατρο της Πάτρας;

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΦΙΛΙΑ

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μετά την αποχώρηση Καζάκου. Σύμφωνα με ερώτηση που απευθύνει ο Ανδρέας Φίλιας από την παράταξη "Τώρα για την Πάτρα", ο    συνεργάτης του Κώστα Καζάκου στην παραγωγή για την οποία "άδειασε'"την Πάτρα, χρήστηκε άτυπος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ στο θέατρο κάνουν κουμάντο άσχετοι με την πολη και το ΔΗΠΕΘΕ παράγοντες.

Η επιστολή Φίλια στο δήμαρχο έχει ως εξής:

"Κύριε Δήμαρχε

            Με μεγάλη δυσκολία προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε όσα διαδραματίζονται πίσω από τη σκηνή και αφορούν το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕ μετά και από την επίσημη αποχώρηση του τέως Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κώστα Καζάκου ο οποίος μάταια προσπάθησε να μας πείσει ότι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους τη στιγμή που η κοινή γνώμη γνωρίζει ότι παραιτήθηκε για να ιδιωτεύσει με τον κ. Τσακίρη στην Επίδαυρο.

Παράλληλα για να επιβραβεύσουμε την στάση του κ Καζάκου στην πόλη, του παραχωρήσαμε το Αρχαίο Ωδείο στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Μοιράσαμε εκατοντάδες δωρεάν προσκλήσεις για να γεμίσουμε το θέατρο, στηρίζοντας την επιλογή του Δημάρχου στον κόκκινο κ. Κώστα Καζάκο ο οποίος λίγους μήνες πριν, εξαιτίας αυτής της παραγωγής εγκαταλείπει την πόλη δίνοντάς μας την υπόσχεση ότι θα είναι κοντά στην Πάτρα.   

Δε χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος και ο κύριος Καζάκος πραγματοποιεί την υπόσχεσή του δια μέσου του Δημάρχου ο οποίος επιστρατεύει τον κ. Τσακίρη, συνεργάτη του κ. Καζάκου στην επίμαχη παράσταση της Επιδαύρου να επιμεληθεί τη χειμερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, χρήζοντάς τον μ’ αυτόν τον τρόπο άτυπο Καλλιτεχνικό Διευθυντή. Ο κ. Τσακίρης κάνει την επιλογή των ηθοποιών για τη χειμερινή παραγωγή με άγνωστα κριτήρια και αμφισβητούμενη ενδεχομένως διαδικασία, εάν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες ότι στην όλη διαδικασία παρίστανται και άλλα πρόσωπα που η θέση που κατέχουν δεν έχει καμία σχέση με το καλλιτεχνικό μέρος του ΔΗΠΕΘΕ.

           Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο    παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τα εξής:

Τι συμβαίνει με την αντικατάσταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας; Μήπως ο κ. Τσακίρης έχει ήδη καταλάβει άτυπα τη θέση και δεν έχουμε ενημερωθεί;
Ποιος αποφασίζει, υπό ποια ιδιότητα  και με ποια κριτήρια για τις παραστάσεις της ερχόμενης περιόδου;
Πόσοι από τους ηθοποιούς των παραστάσεων θα είναι απόφοιτοι δραματικής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας;
Υπάρχει μητρώο υλικών που ανήκει στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενημερωμένο; Ισχύει η πληροφορία ότι υπάρχουν απολεσθέντα αντικείμενα τα οποία αναζητήθηκαν και στο τέλος εντοπίστηκαν αλλά δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες"

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ