"Αγκομαχάει" ο Προαστιακός της Πάτρας με κάθιδρους επιβάτες, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

Συνεχή τα προβλήματα

Σε σωστή Οδύσσεια έχουν μετατραπεί οι μετακινήσεις με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας, καθώς το θέρος τον βρήκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως λένε στο tempo24 επιβάτες του τρένου που εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η κατάσταση είναι ασφυκτική, καθώς οι βλάβες στο σύστημα κλιματισμού είναι συνεχείς και τις μεσημεριανές κυρίως ώρες αυτό μεταφράζεται σε πραγματικό μαρτύριο.

Την ίδια ώρα οι τέσσερις συρμοί που εκτελούν τα δρομολόγια έχουν παλιώσει και βγάζουν συνεχώς βλάβες, ενώ συχνά πυκνά ξεμένουν  και η έλλειψη σε προσωπικό είναι μεγάλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, τέσσερις συρμοί, εκτελούν 36 δρομολόγια, ενώ υπάρχει μόνο ένας ηλεκτρολόγος για να αντιμετωπίζει τις βλάβες σε όλες τις βάρδιες και τις αργίες  ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί, ενώ δεν είναι καν εξειδικευμένος για θέματα κλιματισμού. 

Αρκετοί από τους μηχανοδηγούς που είναι απαραίτητοι για την εναλλαγή στα δρομολόγια έχουν αποσπαστεί ως φύλακες στην αρχαιολογική υπηρεσία (!) και το τρενάκι κάνει διαδρομές ασθμαίνοντας έως να ... κλατάρει, με κουρασμένους από τις πολλές ώρες δουλειάς οδηγούς. 

Οι επιβάτες εκπέμπουν sos, για το μέσο που έχουν αγκαλιάσει όσο κανένα άλλο τα τελευταία χρόνια οι Πατρινοί, ενώ κάποιοι υποπτεύονται σκόπιμη απαξίωσή του. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ